Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд арештував керівника «РИА Новости» на два місяці

  • 17.05.2018, 19:11
  • 953

Херсонський суд арештував керівника інформагентства «РИА Новости — Украина» Кирила Вишинського на 60 днів без можливості вийти під заставу.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Пана Вишинського затримали у Києві 15 травня за звинуваченнями у державній зраді. Згодом його етапували для обрання міри запобіжного заходу до Херсона, оскільки там розташована прокуратура, А Р Крим.

На засіданні пан Вишинський визнав, що має два паспорти — російський та український, але заперечив висунуті проти нього звинувачення і назвав справу проти себе «тиском на свободу слова».

Спецслужба встановила, що весною 2014 року пан Вишинський отримав завдання провести підривну інформаційну діяльність у Криму. Пізніше, за даними СБУ, він вів діяльність на підтримку так званих «ДНР/ЛНР».

За свою діяльність отримав державну російську нагороду «За повернення Криму». Крім того, за даними СБУ, він отримував щомісяця 53 тисячі євро. Ці гроші надходили із Сербії.

За даними спецслужби, у пана Вишинського подвійне громадянство — України та Росії.

В Росії засудили такі дії української СБУ та припустили, що можуть бути заходи у відповідь.

Агентство міжнародної інформації «РИА Новости» — це російська медіагрупа і одне з найбільших інформаційних агентств, яке почало працювати у 1990 році.

Спочатку воно працювало як інформаційне агентство «Новини», а з вересня 1991 року — «РИА Новости».

Схожі новини