Передплата 2024 «Добра кухня»

Сенат США підтвердив дані розвідки про сприяння Росії перемозі Трампа

  • 17.05.2018, 17:55
  • 741

Комітет Сенату з розвідки погодився із висновками розвідувальних служб США про те, що Росія намагалася підтримати президентську кампанію Дональда Трампа у 2016 році за допомогою кібервтручань.

До такого рішення прийшли Демократична та Республіканська партії, виступивши проти точки зору комітету Палати представників, передає 24 канал.

Відповідна заява була опублікована сенатським комітетом із розвідки у середу, 16 травня, після слухання за зачиненими дверима, повідомляє The Wall Street Journal.

«Комітет Сенату з розвідки, як очікується, опублікує детальнішу оцінку ситуації, пов'язану з питанням про змову (виборчого штабу Трампа з РФ -ред) в найближчі тижні», - додає видання.

6 січня 2017 року американська розвідувальна спільнота (ЦРУ, АНБ, ФБР і Секретаріат директора національної розвідки США — ред) опублікувала висновок про те, що Путін віддав наказ розпочати кампанію з метою вплинути на результат виборів 2016 року, аби сприяти перемозі Трампа та переслідуючи ширші цілі щодо підриву західного лібералізму, пише WSJ.

Члени сенатського комітету з розвідки «не бачать причин оскаржувати ці висновки», заявив у середу голова комітету, сенатор Річард Берр.

«Співробітники комітету витратили 14 місяців на перевірку джерел, методик і роботи аналітиків, і ми не бачимо ніяких підстав оскаржувати висновки (розвідслужб — ред). Немає жодних сумнівів у тому, що Росія зробила безпрецедентні зусилля для втручання в наші вибори 2016 року», — запевнив Берр.

Натомість у доповіді комітету Палати представників із розвідки, опублікованому раніше в цьому році, йдеться, що Росія мала на меті не підвищити шанси Трампа на перемогу, а підірвати саму ідею чесних виборів та поширити «хаос і розбіжності» в США.

Нагадаємо, комітет розвідки США не знайшов жодних доказів того, що президентська кампанія Дональда Трампа у 2016 році мала зв’язки із Росією. Проте представники Демократичної партії, що перебувають в опозиції до Трампа, з таким висновком не згідні.

Схожі новини