Передплата 2024 ВЗ

«Передайте решту!» — в минулому! Тепер працює «один дотик»

На трьох трамвайних маршрутах № 8, 9 та 1 можна заплатити банківською карткою і автоматично отримати квиток

Електронний квиток обіцяють запровадити у Львові лише через рік (у кращому випадку), але це не означає, що з львівського електротранспорту не зникає готівка. У трамвайних вагонах маршрутів № 8, 9 та 1 запроваджено технологію безконтактної оплати — банківською карткою Mastercard. Директор ЛМКП «Львівелектротранс» Олег Береза про новинку сказав так: «Мешканці та гості Львова відтепер зможуть в один дотик оплачувати проїзд на трьох трамвайних маршрутах. У десяти трамваях встановили спеціальні валідатори (на фото), що приймають безконтактні оплати. Найближчим часом встановимо ще десять».

Як користуватися цим ноу-хау? Для оплати проїзду пасажиру потрібно піднести банківську картку чи платіжний пристрій до валідатора і дочекатись звукового та світлового сигналу. Після підтвердження оплати, валідатор видасть квиток. Нагадаємо, сьогодні проїзд у трамваях коштує 5 грн. При цьому з карткового рахунку пасажира не знімають додаткових комісій, а лише суму проїзду — 5 грн. Валідатор також може проводити оплату і по пільговому тарифу. На передній панелі валідатора є спеціальна кнопка, на якій написано «Студентський проїзд».

За словами Олега Берези, у «Львівелектротрансі» розглядають можливість встановлення таких валідаторів на трамвайних вагонах маршруту № 2. «Для нас є важливим запровадження електронного квитка, — каже пан Береза. — Впевнено рухаємося до цього. Наразі можна оплачувати банківською карткою. Зручні, швидкі й безпечні розрахунки в транспорті — важлива складова „розумного міста“, інвестиція в його туристичну привабливість. У Києві безконтактні оплати в транспорті вже випробували гості з 67 країн. Переконані, що у Львові, улюбленому туристичному центрі країни, рішення знайде великий відгук».

Міський голова Львова Андрій Садовий додав: «У перспективі закуплять ще три тисячі валідаторів. У деяких видах транспорту їх буде по 2−3. Один валідатор з принтером для чеку коштує 30 тисяч гривень».

Схожі новини