Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найбільший металургійний комбінат України зупинився через страйк залізничників

  • 17.05.2018, 13:10
  • 693

Весь технологічний ланцюжок ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) паралізовано через страйк робітників залізничного цеху.

Про це повідомили у прес-службі підприємства, передає Громадське.

«На даний момент на підприємстві задіяні тільки 14 тепловозів з 92. Повністю зупинені підрозділи гірничого департаменту, агломераційні цехи, всі доменні печі (крім шостої), весь сталеплавильний і прокатний переділи», — ідеться у повідомленні.

16 травня залізничники АМКР приєднались до страйку робітників окремих депо ПАТ «Укрзалізниця». Озвучені основні вимоги робітників — підвищення заробітної плати до європейського рівня в 1000 євро і забезпечення відповідності всього рухомого складу стандартам охорони праці.

Машиністи і помічники тепловозів, складачі поїздів відмовилися виходити на лінію, чим поставили під загрозу роботу всього комбінату.

«Дана акція не була анонсована і узгоджена заздалегідь з керівництвом ПАТ „АрселорМіттал Кривий Ріг“. Тому підприємство не мало можливості заздалегідь внести корективи у виробничий процес. Такий страйк є незаконним», — наголошують в АМКР.

Керівництво металургійного комбінату провело ряд зустрічей з колективом для обговорення вимог, висунутих залізничниками.

Вчора, 16 травня, створена комісія приступила до обстеження локомотивів на предмет їх відповідності вимогам охорони праці. Порушення, виявлені в ході оглядів, будуть усуватися по можливості на місці, силами фахівців підприємства. Незважаючи на це, залізничники поки не повертаються до роботи, переговори про рівень зарплати тривають.

Ще наприкінці березня 2018 профспілка криворіжзького гірничо-металургійного комбінату ArcelorMittal вимагала підвищити рівень заробітної плати до 1 тисячі євро в гривневому еквіваленті з 1 квітня 2018 року.

«Наша мета — досягти підвищення зарплати для всіх робітників, зберегти робочі місця та досягти безпечних умов праці. Тільки виконання даних вимог знизить соціальну напругу в колективі та не доведе ситуацію до страйку», — заявила очільниця профспілки компанії Наталія Маринюк.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» — найбільше гірничо-металургійне підприємство України. На ньому працює більше 21 тисячі людей. Основний власник підприємства — міжнародна корпорація ArcelorMittal.