Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Винниках оберуть найсмачніший сирник

На фестивалі сиру та бринзи також «пригощатимуть» хорошою музикою

На вихідні, 19−20 травня, у містечку Винники відбудеться фестиваль сиру і бринзи. Можна буде придбати та продегустувати сири із Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької областей тощо. Організатор заходу — Історико-краєзнавчий музей. «Родзинка» гастрономічного фесту — конкурс серед господинь на найкращий сирник.

На ярмарку продаватимуть солодку продукцію винниківських та коломийських пасічників, вироби народних майстрів, вишиванки майстринь з Коломиї, львівську та покутську кераміку, авторські прикраси, плетені вироби… Кожен охочий може взятися за справу і власноруч щось виготовити. У програмі — майстер-класи з гончарства, лозоплетіння, ткацтва та яворівських розписів.

На винниківському святі сиру обіцяють насичену концертну програму, зокрема за участі місцевих колективів. Також виступатимуть учасники міжнародного фестивалю духовної пісні «Достойно є» — з України, Румунії, Польщі, Білорусі. А ще гостей «пригощатимуть» театралізованими дійствами й лицарськими боями.

Схожі новини