Передплата 2024 «Добрий господар»

Українці не зможуть повернути захоплену Росією територію, — Волкер

  • 17.05.2018, 11:10
  • 711

Україна не зможе повернути вже захоплену Росією територію, однак ціна подальшого наступу країни-агресора буде зростати.

Волкер підкреслив, що стримати Росію від нового наступу може американська летальна зброя, повідомляє «112 Україна».

«Якщо Україна не зможе утримувати свої позиції, це стане запрошенням для нових наступів. А постачання такої зброї дасть можливість Росії зрозуміти: вам не отримати більшого, не заплативши за це високу ціну», — заявив Волкер.

«Звичайно, українці не зможуть повернути територію, яку вже захопила Росія. Росія надзвичайно сильна. Але ціна подальшого наступу для Росії вже зросла і буде зростати ще більше. І якщо це так, то ті, хто сидять у Москві, мають себе запитати: а що ми від цього отримуємо? Ми зазнаємо втрат, смерті російських солдатів, які гинуть в Україні. Поки що не схоже, щоб Росія хотіла піти з України», — заявив американський дипломат.

Нагадаємо, напередодні Волкер відвідав Донбас, де побував неподалік від лінії розмежування і зустрівся з керівництвом ООС, після чого в Києві мав зустрічі з керівництвом країни. СБУ в середу передала йому докази причетності російських військових до обстрілів Волновахи і Маріуполя. Сам же Волкер під час брифінгу в Слов'янську заявив про бажання відвідати Донецьк і Луганськ, однак за умови їхнього повернення під контроль України.

Також зазначимо, що ЄС і США неодноразово заявляли про підтримку територіальної цілісності України і розглядають можливість зняття антиросійських санкцій лише після повної деокупації Донбасу та Криму.

Схожі новини