Передплата 2024 ВЗ

Родина з Волині потребує допомоги на лікування синочків

У дерев’яному погребі, який загорівся, бавилися троє діток

Страшна біда сталася у селі Черемошному Ковельського району Волині. На сільському обійсті загорівся дерев’яний погріб. За мить почувся несамовитий дитячий крик. Бо в середині господарської споруди зачинилися троє маленьких хлопчиків — трьох, п’яти та шести рочків.

У тому злощасному погребі вже давно нічого не зберігалося. Зате там любила бавитися малеча. Ось і того дня, поки батьки поралися по господарству, хлопчик з однієї сім’ї і двоє сусідських залізли всередину. Хтось із них приніс зі собою сірники.

Першою вибігла на той вереск мама найстаршого хлопчика Інна Лошик. Подумала, що діти чубляться, — тож поспішила, аби їх розборонити. Навіть коли побачила дим, не відразу збагнула, що діти всередині.

— Я подумала, що вони на вулиці, і що це трава горить, — крізь сльози говорить жінка. — Як зрозуміла, що діти всередині, сама почала кричати.

Збіглися родина та сусіди, гуртом почали гасити полум’я і виносити з вогняної пастки діток, які, злякавшись полум’я, забилися в куточок. На хлопчиках вже не було живого місця…

Потерпілих, зважаючи на критичний стан, відразу доправили в Луцьк, у Волинське обласне територіальне медичне об’єднання. Йшлося про можливість подальшого лікування у спеціалізованій клініці в Києві, але столичні спеціалісти відрадили від поїздки, бо малюки могли не перенести дороги. І почалися для матерів нестерпні години чекання. Бо ж чи виживуть, лікарі боялися спрогнозувати. Дітки отримали 50−60 відсотків опіків тіла, більшість з яких — глибокі.

Володимир Кубський, староста Колодяжнянської ОТГ, в яку входить Черемошне, розповідає, що обидві родини, в які прийшло це велике горе, хороші й працьовиті. Одні виховують трьох діток, інші до трагедії мали двох. На жаль, у лікарні не витримало сердечко найменшого потерпілого, трирічного синочка родини Пастухів. На згорьованій мамі Людмилі лиця нема — такий стресс пережила. Ще не відійшла від іншого удару долі — кілька місяців тому важку операцію переніс її чоловік Василь. Залишився прикутим до інвалідного візка. Батька на візку підносили до труни сина, аби попрощався…

А медики далі борються за життя 5- та 6-річного хлопчиків. Тим часом кошти на лікування малят збирають усім миром. Посильну допомогу надала колодяжнянська громада. Понад 100 тисяч гривень зібрали працівники Волинської обласної державної адміністрації, з обласного бюджету виділили 190 тисяч гривень. Але щодня на лікування тяжких опікових хворих витрачаються шалені кошти.

Волинська область

Схожі новини