Передплата 2024 ВЗ

Автору антикорупційної шибениці вручили два протоколи про… корупцію

Міський голова Сколе Володимир Москаль приховав в е-декларації дві земельні ділянки, які сумарно коштують понад двісті тисяч гривень.

Міський голова карпатського міста Сколе Володимир Москаль, який у квітні цього року виступив з ініціативою спорудження в центрі туристичного міста шибениці для корупціонерів (вона має постати на місці радянського пам’ятника), сам нещодавно вляпався у новий корупційний скандал. Правоохоронці вручили йому два протоколи — за ч. 2 ст. 172−6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю), які вже скерували до районного суду. Йдеться про невчасне подання інформації про зміни у його майновому стані.

Нагадаємо, раніше пана Москаля було засуджено на 6,5 року за хабар, та мер оскаржує вирок Феміди. 5 червня ця справа буде слухатися в апеляційному суді. Раніше у коментарі для «ВЗ» мер Сколе сказав, що ця корупційна справа проти нього сфабрикована.

Суть нової корупційної справи проти Володимира Москаля — не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) про подаровані дві земельні ділянки. Вартість однієї ділянки 133 тис. грн., іншої — 82,5 тисячі.

«Це була банальна неуважність, — сказав Володимир Москаль у коментарі для „ВЗ“. — Ці земельні ділянки вже вніс у е-декларацію за 2018 рік. Історія із врученням протоколів — це переслідування нашої місцевої прокуратури. Аналогічна ситуація була у 2015 році, коли мені підкинули хабар. В чому суть конфлікту з прокуратурою? Договір оренди їхнього приміщення закінчується 1 липня 2018 року. А міська рада Сколе претендує на це приміщення, бо тісниться у районній адміністрації (на правах оренди). У нас 12 працівників, орендуємо 120 квадратних метрів. У прокуратурі — 5 працівників, а мають аж 340 „квадратів“. Ми приймемо ще трьох нових працівників, нам потрібне більше приміщення. А прокуратура, навпаки, — буде зменшувати штат. Уявляєте, я, двічі обраний мером Сколе, не можу відстояти приміщення для міської ради».

Згідно з декларацією пана Москаля, його батьки — пенсіонери з підприємницькою жилкою. Володіють 42 земельними ділянками у Сколівському і Турківському районах, а також вісьмома нежитловими приміщеннями, п’ятьма вантажівками та позашляховиком. А ще зводять автозаправку. Запитую мера Сколе про латифундистські статки його батьків. «Ці ділянки вони придбали до 2010 року, коли я ще не був мером Сколе, — відповів Володимир Москаль. — На цю землю оформлено право власності. Батьки займаються нафтовим та лісовим бізнесом, нерухомістю, будматеріалами».

Схожі новини