Передплата 2024 «Добра кухня»

НСЖУ закликає президента України захистити вітчизняні друковані ЗМІ

  • 16.05.2018, 16:50
  • 539

Національна спілка журналістів України звернулася до президента Петра Порошенка із закликом ініціювати ухвалення закону про посилення інформаційної безпеки і державної підтримки вітчизняних друкованих ЗМІ.

Причиною звернення до президента з боку НСЖУ стало різке подорожчання імпортної газетного паперу, а також підвищення тарифів «Укрпошти» з доставки друкованої преси.

Як стверджують у Спілці журналістів, у цій ситуації ЗМІ потрібна державна протекція для посилення інформаційної безпеки країни.

«В Україні має бути створена така модель державної підтримки, яка буде спрямована на збереження наявних видань від закриття і впровадження інновацій в друкованих медіа», — йдеться у зверненні до президента, підписаному головою НСЖУ Сергієм Томіленком.

На пленумі Національної спілки журналістів України констатували, що в державі склалася катастрофічна ситуація на ринку видавництва друкованих суспільно-політичних ЗМІ. Головною проблемою назвали подорожчання газетного паперу і видавничих послуг, а також тарифів на доставку «Укрпоштою» друкованих видань.

«Ціни на газетний папір з грудня 2017 по травень 2018 зросли на 45−50%. „Укрпошта“ запланувала підвищення тарифів на доставку друкованої преси майже на 25% до кінця 2018 і ще на 19% - з 1 січня 2019 року. Це неминуче призведе до загибелі багатьох місцевих газет, що безпосередньо загрожує інформаційній безпеці України», — сказано у зверненні.

Схожі новини