Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні запланували змінити правила подачі податкової звітності

  • 16.05.2018, 13:12
  • 719

Державна фіскальна служба (ДФС) планує з 1 січня 2019 року змінити подачу звітності та сплати місцевих податків.

Концепцію основних змін презентував голова офісу великих платників податків Євген Бамбизов на зустрічі з компаніями-членами Європейської бізнес-асоціації, повідомляє ЕП.

Нововведення пов'язані із введенням єдиного рахунку для сплати податків, який буде відкритий у казначействі.

Впровадження єдиного рахунку для сплати податків (крім ПДВ та акцизу з реалізації палива) передбачає подачу єдиної декларації щодо місцевих податків з автоматичним рознесенням коштів на рахунки територіальних громад.

Як зазначено в концепції, реалізація запропонованих змін унеможливить помилково або надмірно сплачені платежі, а також дозволить акумулювати всі переплати і недоплати на єдиному податковому рахунку.

«Що стосується зазначеної концепції — то сьогодні все прораховано і йде робота зі створення IT-софту для того, щоб система запрацювала», — сказав Бамбизов.

Він повідомив, що основне проблемне питання — це зміна законодавства. Головний комунікатор для ДФС за цією темою — парламентський комітет з питань податкової та митної політики.

«Проект змін подано в парламентський комітет, і ми з ними в дискусії щодо певних норм, але в основному це технічні моменти. Комітет нас повністю підтримує», — зазначив Бамбизов.

За його словами, ще один проблемний момент, який потрібно вирішити — це зміна функціоналу казначейства і його територіальних підрозділів.

Схожі новини