Передплата 2024 ВЗ

У США помер відомий журналіст та письменник Том Вулф

  • 15.05.2018, 18:11
  • 875

Відомий американський письменник і журналіст Том Вулф помер у віці 87 років. Незадовго до цього журналіста госпіталізували в одну з клінік на Манхеттені з інфекцією.

Про це повідомляє The New York Times.

Томаса Вулфа називають найзнаменитішим журналістом Америки. Він також є одним з найбільш успішно продаються письменників в США, володарем восьми літературних премій. Том Вулф вважається засновником літературного напряму «нова журналістика». Сам термін був вперше згаданий Вулфом в 1973 році. Серед прийомів, які використовував Вулф, було використання живої мови героїв, відображення особистої позиції автора матеріалу, докладний опис сцен.

Вулф народився в 1931 році в Вірджинії. Працювати журналістом він почав з 1956 року, співпрацюючи з місцевою газетою. У якості штатного журналіста The Washington Post він отримав премію Гільдії видавців періодичної преси за матеріали, присвячені революції на Кубі.

Велику популярність Вулф отримав як письменник. Його перша книга, опублікована в 1965 році, називалася «Цукеркорозмальована апельсиннопелюсткова обтічна крихітка». У числі його творів — романи «Багаття амбіцій», «Чоловік в повний зріст».

Схожі новини