Передплата 2024 «Добрий господар»

МЗС України: Кримський міст побудовано на безправ'і та агресії, він не зможе встояти

  • 15.05.2018, 14:58
  • 985

У МЗС України заявили, що жодна рекламна картинка стосовно відкриття Керченського мосту не змінює факту протиправної окупації півострова РФ.

Про це у Facebook написала заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

«Питання не в геології і технологіях — міст який побудовано на безправ'і, агресії і злочинних діяннях не зможе встояти… Жодна рекламна картинка не змінює факту протиправної окупації півострова. Острів Тузла, Керченська протока, Керч-Єнікальский канал,

Крим — це наша територія і міст всупереч нашій волі побудовано на нашій території", — написала вона.
Очікується, що автомобільний рух по Кримському мосту, який з'єднує Краснодарський край РФ і окупований Крим, запустять вранці в середу, 16 травня.

Його довжина становить 19 кілометрів, будівництво тривало з початку окупації Криму Росії. Підсумкова вартість будівництва, згідно з контрактом, склала 6,9 мільярда рублів.

Автономна Республіка Крим була незаконно відторгнута від України навесні 2014 року в результаті спланованої Москвою спецоперації із загальної дестабілізації країни після Революції Гідності.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

Схожі новини