Передплата 2024 ВЗ

СБУ передала до Міжнародного суду матеріали про причетність російських військових до обстрілу Маріуполя

  • 12.05.2018, 16:55
  • 474

Служба безпеки України передала до Міжнародного суду ООН матеріали про причетність кадрових військових Збройних сил РФ до обстрілу Маріуполя ракетами у 2015 році.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на главу СБУ Василя Грицака.

«Служба з самого початку війни проводить активну роботу зі збору доказів російської присутності на нашій території, зокрема участі кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ на території нашої держави», — заявив Грицак.

Глава СБУ також повідомив, що на сьогодні матеріали про причетність кадрових військовослужбовців ЗС РФ до обстрілу житлового мікрорайону Маріуполя Східний в січні 2015 року передані в Міжнародний суд ООН і відправлені в 184 українські установи за кордоном і міжнародні організації.

«Встановлено і задокументовано, що цей злочин скоїли кадрові російські військовослужбовці. Цей теракт здійснили два штатних ракетних дивізіони Збройних сил РФ. З території Росії операцією безпосередньо керував начальник Ракетних військ і артилерії Південного військового кола ВС РФ генерал-майор Степан Ярощук, у тимчасово окупованому Донецьку обстрілом керував полковник ЗС Р Ф Олександр Цаплюк з позивним Горець», — розповів Грицак.

За його словами, наразі триває робота зі збору доказів участі російської армії в обстрілі міста Краматорська Донецької області.

Схожі новини