Передплата 2024 «Добра кухня»

Прикордонники разом з МЗС напишуть рекомендації українцям, які поїдуть на ЧС-2018 до РФ

  • 12.05.2018, 14:17
  • 417

Державна прикордонна служба (ДПСУ) не рекомендує громадян України їхати на чемпіонату світу з футболу до Російської Федерації через можливі провокації з боку російських спецслужб.

Однак для тих громадян, які, все-таки, вирішать поїхати до РФ, то Держприкордонслужба разом з Міністерством закордонних справ (МЗС) та іншими відомствами відпрацюють рекомендації для наших громадян щодо поводження в тій чи іншій ситуації. Про це розповів УНН речник ДПСУ Олег Слободян.

«Ми не рекомендуємо громадянам України відвідувати Росію в цей період (на час проведення чемпіонату світу з футболу — ред.), — наголосив речник Держприкордонслужби.

Слободян підкреслив, що існують ризики провокацій з боку спецслужб РФ проти українців, в тому числі, спроби вербування наших громадян.

«Ми і зараз спостерігаємо за спробами вербувати громадян України російськими спецслужбами. Така робота постійно проводиться у пунктах пропуску. І логічно припустити, що вона буде проводитися з тими, хто зважиться поїхати на чемпіонат світу з футболу до Російської Федерації. Тому такі ризики дійсно існують. Не факт, що хтось не буде заарештований, не буде затриманий і в майбутньому не буде використаний як заручник для якихось політичних цілей Російської Федерації», — зазначив він.

Відповідаючи на уточнення про те, чи планують прикордонники надавати тим українцям, які, все ж таки, їхатимуть на чемпіонат з світу з футболу до Росії, якісь рекомендації, пам’ятки як себе поводити на території РФ, Слободян сказав: «Я думаю, що ми такі рекомендації відпрацюємо спільно з Міністерством закордонних справ, а також з іншими зацікавленими відомствами… Принаймні те, що може бути корисним при виникненні якихось нестандартних ситуацій».

Схожі новини