Передплата 2024 ВЗ

В МЗС назвали «інсинуаціями» заяви РФ про погрози дипломату від «ветеранів АТО»

  • 12.05.2018, 10:39
  • 630

Офіційний представник МЗС Р Ф Марія Захарова заявила про те, що у стінах штаб-квартири ООН «ветерани АТО» погрожували фізичною розправою російському дипломату. Київ назвав ці заяви «інсинуаціями».

За словами Захарової, інцидент стався 9 травня після організованого українською стороною заходу на тему пропаганди і недостовірних новин, передає «ТАСС».

«На цей захід пішов російський представник — співробітник Департаменту інформації і друку, який працював на сесії Комітету. Він висловлював російську позицію за тими звинуваченнями, які лунали з української сторони — весь захід був абсолютно з антиросійським ухилом.

Як ми зрозуміли, українська делегація не очікувала, що російський учасник буде працювати і виступати, це стало для них несподіванкою", — сказала Захарова, додавши, що «закінчилося все дійсно плачевно».

«Українська сторона на медійний захід запросила, як вона заявила, ветеранів АТО, у тому числі людей, які були представлені як снайпери, які приїхали з південного сходу України.

По завершенні заходу ці люди в камуфляжі в кулуарах ООН підійшли до російського представника — співробітника прес-служби МЗС — і почали погрожувати фізичною розправою. По ООН бігали люди в камуфляжі, кричали, фотографували російських дипломатів і погрожували. Мова йшла про прямі погрози «, — додала вона.

«Цей інцидент став частиною інформаційної роботи Києва, негативним прикладом якої є досі діючий сайт „Миротворець“, де опубліковані персональні дані співробітників Департаменту інформації і друку МЗС РФ».

Все, що влаштувало представництво України, стало продовженням політики Києва із залякування співробітників МЗС РФ, які працюють в інформаційному напрямі", — переконані в МЗС РФ.

«Фізичні загрози з боку офіційно запрошених однієї делегацією осіб на адресу інших учасників за підсумками полеміки — річ, яка в стінах ООН не припустима», — додала Захарова.

В українському МЗС назвали заяви Росії «яскравим прикладом поширення фейків» та «інсинуаціями».

«Яскравий приклад поширення фейків офіційними чинниками РФ. Захід щодо пропаганди модерувала особисто, заяви РФ — інсинуації», — написала у Twitter речник відомства Мар'яна Беца.

Схожі новини