Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Від Савченко пішли її адвокати

  • 11.05.2018, 15:36
  • 726

Від нардепа Надії Савченко, підозрюваної у підготовці терактів і повалення державної влади, пішли її обидва адвокати — Олег Соловей та Дмитро Бугай.

Про це «Українській правді» повідомив адвокат Соловей.

«Сьогодні ми розірвали наші робочі стосунки. Ми — я і Дмитро Бугай — більше не представляємо інтереси Надії Савченко. Ми підписали сьогодні відповідну угоду», — сказав він.

Соловей зазначив, що причиною цьому стала, зокрема, і некоректна поведінка і позиція сестри Савченко — Віри, яка вмішується у робочі відносини захисників і підзахисної.

«Ми не прихильники таких відносин, ми не будемо працювати зі сторонньою людиною, у тому числі з Вірою, яка веде себе по відношенню до адвокатів сестри некоректно. Ми працюємо з клієнтом і напрацьовуємо єдину позицію, а всі сторонні втручання не йдуть на користь Надії», — сказав Соловей.

Він додав, що це питання (що адвокати йдуть — ред.) обговорювали з Савченко упродовж трьох днів, а 11 травня дійшли згоди.

Він також зазначив, що Віра знайшла для Надії Савченко нового адвоката Олександра Шадріна (він вів справу підозрюваної у сепаратизмі та створенні терористичної організації екс-мер Слов'янська Нелі Штепи — ред.)

«Але сьогодні у нашій присутності Надія підписала відмову від усіх адвокатів, у тому числі і від Шадріна», — сказав Соловей.

Він додав, що після них до Надії пішли Віра з мамою і «можливо, вони її переконають працювати з Шадріним».

Соловей також додав, що вони з Савченко домовились, що якщо втручання у їх роботу не буде, і сама Надія захоче повернути собі старих адвокатів, то Соловей готовий повернутися і продовжувати захищати її інтереси.