Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З 1 червня для мешканців чотирьох сіл під Львовом запровадять оплату за водопостачання

  • 11.05.2018, 13:19
  • 678

Роками ці села отримували воду безкоштовно.

З 1 червня ЛКМП «Львівводоканал» запровадить плату за водопостачання для мешканців Малехова, Збиранки, Великих і Малих Грибовичів, які досі отримували воду безкоштовно. Мешканці цих сіл отримуватимуть 1,5 м³ води на місяць безкоштовно, а за решту мають платити. Про це під час засідання виконавчого комітет Львівської міськради у п’ятницю, 11 травня, розповів директор «Львівводоканалу» Валентин Вольський.

За словами Вольського, мешканці Малехова і Великих Грибовичів споживають набагато більше води, ніж мешканці Львова.

«У Малехові один абонент (будинок, — ред.) споживає в середньому 40 м³ води, у Грибовичах — 24 м³, а в середньому по Львову — 6 м³. Ця вода використовується не на побутові потреби. Люди мають теплиці і за рахунок комунального підприємства роблять собі бізнес», — сказав Вольський.

Через значні перевитрати води з 1 червня для мешканців цих сіл «Львівводоканал» запроваджує оплату за спожиту воду. При цьому для кожного абонента 1,5 м³ будуть безкоштовними, за перевищення цього обсягу треба буде платити за такими самими тарифами, як і львів'яни.

Як уточнила ZAXID.NET речниця «Львівводоканалу» Уляна Горбата, такі самі правила запровадять і для мешканців ще двох сіл — Збиранки і Малих Грибовичів.

Водночас, Валентин Вольський зазначив, що мешканці цих сіл, як і інших населених пунктів, можуть оформити субсидії.

Зазначимо, що безоплатне водопостачання сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі обходиться Львову у 3,5 млн грн за рік. Села мають безкоштовне водопостачання від початку 2000-их років, коли там почали прокладати мережу водогонів.

Раніше припинити безкоштовне водопостачання цих сіл планували з 1 квітня, однак мерія відтермінувала ці зміни і доручила «Львівводоканалу» з'ясувати причини значних перевитрат води.

Схожі новини