Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найбільший український газодобувач закупив труби у китайців на мільярд

  • 11.05.2018, 09:54
  • 646

Державна Укргазвидобування уклала дві угоди з китайською компанією DP-Master Manufacturing Co., Ltd. про закупівлю труб на загальну суму $ 27,4 млн або 906 млн грн.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані в системі ProZorro.

Згідно з умовами тендеру, в цьому році поставлять 14,6 тис. тонн бурильних труб з приварними замками, виготовленими за вимогами АРЄ 5DP в 2017—2018 роках.

Умовами договору передбачена оплата протягом місяця і дворічна гарантія.

Виробником тіла труби і бурильного замка є сам переможець, сталі для тіла труби — китайські Hubei Xinyegang Steel Co., Ltd і Tianjin Pipe Corporation, сталі для бурильного замка — Nanjing Iron & Stell Group Corp.

Сума угод на 30% нижче загальної очікуваної вартості закупівлі в 1,3 млрд грн.

Фірма DP-Master Manufacturing Co., Ltd. З Китаю вперше взяла участь в торгах в Україні та виграла. Її контактною особою в ProZorro значиться Михайло Яремко.

На більшому тендері єдиним її конкурентом була китайська Jiangsu Elite Petroleum Technology Co., Ltd, яка вже вигравала трубні торги Укргазвидобування. Її власником є ​​Dai Aijun, а контактною особою в ProZorro — Ірина Монташевіч.

На меншому тендері Sichuan Honghua Petroleum Equipment Co. Ltd з Китаю помилково вказала ціну 42,3 млн грн (ймовірно, замість 423 млн грн) і попросила вважати її пропозицію недійсним.

Вищезгаданого постачальника Jiangsu Elite Petroleum Technology Co., Ltd відхилили.

Схожі новини