Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У дворі Львівської облради буде підземний паркінг

Зараз тут функціонує комунальне «Підприємство автотранспортного обслуговування»

У внутрішньому дворі Львівської обласної ради (вул. Винниченка, 18) планують створити сучасний підземний паркінг, загосподарювати офісні приміщення, які не використовуються, та усю територію, що тягнеться щонайменше на квартал. Паркінг буде обслуговувати не лише автомобілі облради, а й усіх охочих. Прибуток отримуватиме облрада. Проект планують здійснити за кошти приватного інвестора, якого визначать на конкурсі.

«Львівська обласна рада прийняла Положення про залучення інвестицій, — розповів „ВЗ“ заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк. — Створили робочу групу, я її очолив. Туди увійшли представники профільних комісій ЛОР, юристи. На перший інвестиційний конкурс будемо, зокрема, виносити і проект цього паркінгу. Досі він приносив кілька тисяч гривень прибутку. Може приносити набагато більше».

У дворі обласної ради функціонує комунальне «Підприємство автотранспортного обслуговування». По суті, це гараж, де тримають автівки обласної ради та ОДА. Можна бачити, як з цього гаража виїжджають або екскурсійні автобуси, або «лівий» приватний транспорт. Подейкують, доба паркування у дворі облради коштує 400 гривень… Не секрет, що деякі керівники комунальних закладів, які працюють по 20−30 років, ставляться до комунального майна як до свого приватного. Ситуацію має змінити новее положення про призначення керівників комунальних закладів — на конкурсній основі. Угода з переможцем конкурсу підписується на визначений термін, а механізм звільнення неефективного керівника максимально спрощується.

Схожі новини