Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У «Печеру жахайликів» можна потрапити на Дитячому книжковому форумі

10 травня у Львові розпочав роботу Х І Дитячий книжковий форум, який триватиме до 13 травня

Дитячий форум — це не лише виставка-продаж дитячих книжок, а фестиваль родинного дозвілля. Цьогоріч організатори влаштували для малечі гарний подарунок: Форум пройде у формі магічної гри «8 ключів Буквордсу». У ній кожен може взяти участь, зібравши 8 ключів, щоб стати Володарем Буквордсу.

Організатори сподіваються, що участь у Форумі візьмуть 15 000 осіб, це діти від 0 до 13 років, батьки, вчителі, вихователі, бібліотекарі, переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» з 15 областей України, а також з районів та міст Львівської області.

У програмі Форуму понад 1000 заходів: зустрічі із сучасними топовими дитячими письменниками, презентації новинок української літератури, майстер-класи, ігрові квести.

— Вперше цьогоріч на Форумі нас прийматиме Львівська облдержадміністрація, — розповіла журналістові «ВЗ» письменниця Галина Вдовиченко. — А все почалося з того, що організатори сказали, мовляв, бракує локацій для проведення зустрічей з дітьми. Тож чиновники облдержадміністрації запропонували своє приміщення. І вже 11 травня від самого ранку діти зможуть зустрітися з письменниками у чиновницьких кабінетах.

Уся літературна программа цьогоріч об’єднана літературною назвою «Печера жахайликів», — сказала журналістові «ВЗ» програмний директор Форуму видавців Софія Челяк. — Ми вчимо дітей не боятися читати, долати страх і упередження щодо книжок. Уся літературна зона складається з трьох частин. Перша — літературна програма, друга, вперше в історії видавців, — ексклюзивні програми від бібліотек, кожна з яких робить свою кураторську програму. Діти можуть познайомитися з новинками від видавців. І третя — літературні події з найвідомішими авторами дитячої літератури.

Щоб потрапити на Форум, за квиток для дітей віком від трьох років на день треба буде заплатити 60 гривень, а на всі чотири дні — 90 гривень. Дорослі за своє перебування на Форумі платять 30 гривень за день, а за чотири — 50.

Схожі новини