Передплата 2024 ВЗ

У Німеччині відбулися «нормандські переговори» без Путіна

  • 10.05.2018, 18:22
  • 548

У Німеччині відбулася офіційна зустріч лідерів України, ФРН і Франції.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook президент Петро Порошенко, опублікувавши відповідне відео.

Прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко уточнив, що зустріч проходила в Аахені.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник опублікував в Twitter знімок з церемонії вручення Премії імені Карла Великого в Ратуші Аахена.

«Пишаємося, що саме президент Порошенко — в почесному першому ряду VIP-гостей», — сказано в повідомленні.

На церемонії Меркель заявила, що партнери продовжать докладати всіх зусиль для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, передає «Укрінформ».

Зокрема, Порошенко привітав Макрона з присудженням премії.
«Ми знаємо, що для вирішення міжнародних конфліктів часто потрібно багато часу, але ми будемо і надалі докладати зусиль для того, щоб забезпечити суверенітет і територіальну цілісність України», — наголосила канцлер.

Співрозмовники також обговорили продовження санкцій проти Росії, а також питання, пов'язані зі стабілізацією ситуації на Донбасі і деокупацією Криму.

У свою чергу в Кремлі заявили, що питання зустрічі лідерів «нормандської четвірки» Донбасом з Москвою поки не обговорювалося.

Пізніше Цеголко процитував у Twitter слова українського президента:

«Газотранспортна система України, якщо хочете — це також один з елементів стримування агресора. І неможливо безвідповідально ставитися до цієї найважливішої функції. І мені приємно, що ми зараз маємо широку підтримку в Європейському Союзі».

Порошенко зазначив, що порядок денний в Аспені був дуже напруженим.

«Ми обговорили і підготовку до проведення саміту Україна-НАТО в рамках саміту НАТО в Брюсселі. Ми погодили інші міжнародні зустрічі, де я дуже радий, що проукраїнська коаліція світу буде говорити одним голосом. І лідери Франції і Німеччини є запорукою того, що ці кроки ефективні», — резюмував глава держави.

Схожі новини