Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британська компанія вирішила продати торговий центр в Києві

  • 10.05.2018, 11:59
  • 775

Британський інвестиційний фонд Meyer Bergman виставив на продаж свій єдиний актив в Україні — Т Ц Аладдін в Києві.

Об'єкт оцінили в $ 22,5 млн.

Про це liga.net повідомили три джерела: директор торгового центру, консультант з нерухомості та інвестиційний банкір. Крім того, інформацію про пошук покупця для ТЦ підтвердили в компанії Cushman & Wakefield (раніше DTZ), яка виступає консультантом з продажу.

Орендна площа ТЦ — 10, 5 тис. кв. м, в ньому розташовано 120 магазинів, йдеться в прес-релізі Cushman & Wakefield. Зараз Аладдін заповнений на 99%. Щомісяця Т Ц, розташований поблизу метро Позняки, відвідує близько 325 тис. осіб.

Фонд Meyer Bergman став власником Т Ц Аладдін в 2008 році. Сума угоди тоді склала близько $ 40 млн, повідомив обізнаний інвестбанкір.

«Аладдін розрахований на гігантський житловий масив, де немає жорсткої конкуренції», — зазначив генеральний директор консалтингової компанії NAI Ukraine Віталій Бойко. На його думку, фонд надходить як звичайний інвестор, який купує проекти на 5−10 років, а потім виходить з них. Власнику потрібно було або вкладатися в реконструкцію і розвиток, або продавати об'єкт, зазначає Бойко.

Аладдін цікавий для інвесторів, так як має вигідне місце розташування і дозволить потенційним покупцям збільшити його прибутковість, вважає керівник департаменту ринків капіталів компанії Cushman & Wakefiled Володимир Мисак.

Схожі новини