Передплата 2024 ВЗ

У Львові презентуватимуть поезію про Майдан

До збірки Павла Кучера «Бог. Майдан. Війна» увійшли вірші, написані під час Революції Гідності

У суботу 12 травня о 15:00 у приміщенні Музею визвольної боротьби України (вул. Лисенка, 23А) відбудеться презентація збірки поезій Павла Кучера «Бог. Майдан. Війна».

До збірки увійшли поезії, здебільшого написані під час та після Майдану. Тематично розташовані за чотирма розділами. Розділ перший «Майдан» — поезії, що прийшли під час Майдану та після нього як осмислення. Розділ другий «Війна» — присвячено українсько-російській війні, що розпочалася з окупації Криму у лютому 2014 року. Розділ третій «Бог. Сума» — філософське осмислення споконвічних проблем людини та не тільки їх. Розділ четвертий «Інше» — поезії на різні теми, що створюють смислове доповнення до трьох попередніх розділів.

Павло Кучер — український поет, філософ, співкоординатор Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані. Народився у Львові, з початку 2000-х рр. постійно мешкає у Києві. Брав активну участь у Революції Гідності (14 Сотня самооборони Майдану) та був поранений у Києві на розі Кріпосного провулку та Інститутської 18 лютого 2014 року. Цей день вважає другим Днем народження.

Співавтор книги «Наш Майдан: Київ — San Francisco», написаної безпосередньо під час Революції Гідності спільно з Оленою Біляк.