Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Луганський сепаратист Єфремов відмивав гроші через львів’янина на Сихові

Колись права рука Віктора Януковича, екс-керівник парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, над яким іде зараз судовий процес у справі про держзраду, ризикує сісти за ґрати ще й за підсумками іншого кримінального розслідування.

Єфремова звинувачують у відмиванні брудних грошей. Докази таких оборудок надала правоохоронним органам України швейцарська інстанція, яка спеціалізується на таких злочинах.

За повідомленням «Німецької хвилі», у період з 2006 по 2014 рік на рахунки Єфремова у Женеві надійшло 33 мільйони швейцарських франків (в еквіваленті — 863 млн. грн.). Нині, коли цей політик другий рік перебуває у СІЗО, над його коштами за кордоном наглядають його син Ігор з невісткою, які живуть у Відні.

У документах, що їх надіслали в Україну швейцарські суди, видно, що упродовж шести років державне підприємство «Луганськвугілля» закупило у підконтрольних Єфремову фірм шахтне устаткування на 374 млн. швейцарських франків. Як випливає з результатів фінансових операцій, ця сума у кілька разів перевищує альтернативні тендерні пропозиції конкурентів. Корупція більш ніж очевидна!

Цікаво, що виводив Єфремов ці кошти за кордон з допомогою фіктивної фірми, статутний капітал якої становив усього 100 грн. Цю фірму було зареєстровано у… Сихівському мікрорайоні Львова. Як випливає з матеріалів слідства, липовий керівник цього підприємства-примари періодично знімав з рахунків мільйонні суми, які пересилав Єфремов. А потім віддавав готівку його людям. «Гонорар» львів’янина-змовника за кожну таку фінансову операцію становив… 200−400 грн.

Детективи розплутали цю хитру схему, а тому швейцарські суди проігнорували прохання Єфремова-молодшого розблокувати на рахунках 33 млн. франків, нажитих корупційним шляхом. Відповідати, очевидно, доведеться і галичанинові, який вступив у злочинну спілку із казнокрадом-сепаратистом.

Схожі новини