Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президент Ірану висловився щодо відновлення збагачення урану «без обмежень»

  • 09.05.2018, 08:25
  • 555

Іран спробує провести переговори з підписантами ядерної угоди після чого оголосить своє рішення щодо виходу США з угоди.

Про це заявив президент Ірану Хасан Рухані через кілька хвилин після оголошення Трампом про вихід США з угоди, — повідомляє ТСН з посиланням на пише France24.

«Ми будемо чекати кілька тижнів до прийняття рішення», — сказав Рухані.

«З цього моменту ядерна угода існує між Іраном та п'ятьма країнами… Ми повинні чекати, щоб побачити, що робитимуть п'ять великих країн», — додав він.

Рухані назвав рішення Трампа «актом психологічної війни проти Ірану». Він також заявив, що Іран може відновити «без обмеження» збагачення урану у відповідь на оголошення Трампом про вихід з угоди.

«Я наказав організації з атомної енергії Ірану вжити необхідних заходів для подальших дій, щоб у разі необхідності ми могли відновити промислові збагачення без обмежень», — сказав Рухані.

За словами Рухані, Іран дотримується всіх своїх зобов'язань за ядерною угодою, як це підтверджують міжнародні інспектори.

За його словами, є «короткий проміжок часу», за який можна було б оцінити, чи можуть інтереси Ірану бути збереженими спільно з інтересами інших сторін угоди.

Схожі новини