Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Волкер пояснив, для чого потрібно надавати зброю Україні

  • 08.05.2018, 08:55
  • 428

Надання Україні зброї та посилення її оборонного потенціалу спрямоване не на те, щоб атакувати або провокувати Росію, про що кажуть противники цієї ідеї, а на те, щоб стримувати РФ від розширення агресії.

Про це заявив у понеділок у Вашингтоні спецпредставник Держдепартаменту США з питань переговорів по Україні Курт Волкер, передає Укрінформ.

«Що стосується України, співвідношення сил тут є дуже чітким. Росія зосередила набагато більші сили на сході України та навколо, ніж Україна має або матиме коли-небудь», — зауважив американський дипломат.

Він підкреслив, що «тут не стоїть питання про те, чи треба зміцнювати Україну з метою наступу на Росію або провокувати Росію», чого дехто побоюється. «Жоден з цих підходів не є раціональним поглядом на ситуацію», — сказав Волкер.

Натомість, як зазначив представник США, доречним було би створення більшого потенціалу для підвищення ціни для Росії, «якщо вона захоче розширити контроль над українською територією».

У цьому зв'язку спецпредставник США підкреслив, що «стримування Росії від подальшої агресії», це те, чого хотіли би добитися Сполучені Штати і союзники.

Схожі новини