Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін назвав кандидата на посаду прем’єра Росії

  • 07.05.2018, 15:35
  • 771

Президент Росії Володимир Путін запропонував Держдумі розглянути кандидатуру Дмитра Медведєва на посаду прем’єр-міністра.

Про це повідомляє nv.ua з посиланням на прес-службу Кремля.

«Відповідно до пункту „а“ статті 83 і статті 111 Конституції Російської Федерації президент вніс кандидатуру Дмитра Медведєва для отримання згоди Державної думи на призначення його головою уряду Російської Федерації», — йдеться в повідомленні.

7 травня старий уряд на чолі з Медведєвим пішов у відставку у зв'язку з початком нового президентського терміну Путіна.

Заява про відставку прем'єр-міністра і Кабміну була подана відповідно до Конституції Р Ф після інавгурації глави держави.

У понеділок, 7 травня, Путін учетверте склав присягу президента РФ. Церемонія інавгурації відбулася у Великому Кремлівському палаці, керувати Росією він буде наступні шість років.

5 травня у понад 80 містах Росії проходили мітинги в зв'язку з четвертою інавгурацією президента Путіна під лозунгом «Він нам не цар». Протести ініціював опозиціонер Олексій Навальний, якого затримали майже одразу після появи на мітингу, проте пізніше відпустили.

За приблизними підрахунками по всій Росії затримали близько 1600 осіб.

18 березня в Росії відбулись вибори президента. За підсумками підрахунку даних 99,5% протоколів дільничних виборчкомів, Путін набрав 76,65% голосів. Таким чином, Путін обійматиме свою посаду ще 6 років.

Вибори були проведені також на окупованій території Криму.

Україна звернулася до світу з проханням не визнавати результатів голосування на півострові. Президент України Петро Порошенко назвав вибори в окупованому Криму грубим порушенням міжнародного права та закликав посилити санкційний тиск на Кремль.

Схожі новини