Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені назвали 10 головних продуктів-вбивць серця

  • 07.05.2018, 13:48
  • 671

Американські вчені назвали десять страв, які згубно впливають на здоров’я нашого серця. У заборонений до вживання список продуктів увійшли гамбургери, оброблене м’ясо, ковбасні вироби, випічка, безалкогольні напої і підсолоджені соки.

У інтерв'ю журналу Time професор Університету Хофстра і начальник відділення кардіології в Британській єпископальній лікарні Святого Іонна в Нью-Йорку Регіна Друз розповіла, що насичені жири в поєднанні з вуглеводами можуть справити вкрай негативний вплив на здоров'я серця, пише «Сегодня».

Високий вміст насичених жирів мають оброблене м'ясо і ковбасні вироби. Крім того, в них міститься величезна кількість солі, як і в піці. Крім ковбаси, ймовірність зіткнутися з ними є в печивах і різній випічці.

Високим вмістом цукру можуть «похвалитися» цукерки, безалкогольні напої і підсолоджені соки. Рекламовані як частина здорової дієти сухі сніданки так само сповнені цукру, як печиво і випічка.

Страви глибокого прожарювання, такі як картопля-фрі, містять в собі трансжири, які утворюються через методи приготування страви. Проблему трансжирів несе в собі і маргарин. Любителі дієтичної газованої води, як правило, гіперкомпенсують і починають споживати більше калорій. Крім того, речовини в складі газованої води роблять людей схильними до ожиріння.

Схожі новини