Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стало відомо, де відбудеться зустріч Трампа і Кім Чен Ина

  • 07.05.2018, 09:10
  • 712

Президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин, ймовірно, зустрінуться в Сінгапурі в середині червня.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AFP.

Дипломатичні джерела газети, цитуючи радника Трампа з національної безпеки Джона Болтона, зазначили, що можливість проведення саміту в Сінгапурі «значно збільшилася», після рішення Трампа зустрітися з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном у Білому домі вже в травні.

Трамп заявив на вихідних, що обидві сторони погодили дату і місце проведення саміту. Як відомо, раніше у США розглядали Швейцарію як найбільш підходяще місце для проведення саміту.

Нагадаємо, лідер КНДР і президент Південної Кореї провели історичну зустріч у південній частині демілітаризованої зони, що розділяє дві країни.

Лідери двох країн домовилися нарешті закінчити війну, яка формально тривала майже 70 років, та досягнути повної денуклеаризації Корейського півострова.

Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї, у 2003 році. Вашингтон і Сеул наполягають, що Північна Корея повинна зробити перші кроки щодо ядерного роззброєння.

Ким Чен Ин пообіцяв, що полігон для проведення ядерних випробувань у його країні буде закрито вже у травні.

Схожі новини