Передплата 2024 «Добрий господар»

США призупинили преференції для понад сотні українських товарів

  • 06.05.2018, 15:00
  • 659

Сполучені Штати скасували вільне ввезення 155 українських товарів, які раніше заходили на американський ринок

Про це йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку України.

«Під дію обмеження потрапили 155 видів товарів, зокрема деякі продукти харчової, легкої, деревообробної промисловості, машинобудування, деякі електроприлади», — йдеться у повідомленні.

Офіс торговельного представника США ввів у дію ці обмеження з 26 квітня цього року — через 120 днів після публікації відповідної прокламації президента США від 22 грудня 2017 року.

«Мінекономрозвитку перебуває в постійному діалозі з урядом США і працює над вирішенням проблеми. Водночас зняття обмежень значною мірою залежить від ухвалення Верховною Радою проекту закону № 7466, відомого як законопроект «Про організацію колективного управління», — наголошує українське відомство.

Воно нагадує, що розроблений ним законопроект, спрямований на встановлення в Україні ефективної і прозорої системи колективного управління майновими правами у сфері авторського права і суміжних прав, був прийнятий у першому читанні 1 березня, а 19 квітня народні депутати почали розгляд у другому читанні.

Як відомо, Генералізована система преференцій дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3 500 видів товарів з України.

Схожі новини