Передплата 2024 «Добрий господар»

Уляна Супрун розповіла, як правильно мити руки, щоб вберегтися від хвороб

  • 05.05.2018, 17:50
  • 1 068

В. о. міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун показала детальну інструкцію, як правильно мити руки, до Всесвітнього дня гігієни рук.

Відповідну інструкцію міністерка опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Зв’язок між миттям рук та поширенням інфекційних захворювань було встановлено лише два століття тому. Проте сьогодні використання води та мила для підтримання гігієни звичайна річ для більшості сімей. З дитинства ми знаємо, що такі прості речі як миття рук рятують життя. Проте часто забуваємо про них.

Сьогодні Всесвітній день гігієни рук (https://bit.ly/2HNNvX7). Ще одна нагода нагадати про важливість дотримання цієї простої процедури. Це стосується виключно всіх, проте найбільше людей, які рятують наші життя — лікарів та всіх працівників медичних закладів.

Не дивлячись на доступність сучасних методів дезінфекції, ризики отримання інфекції під час перебування в медичному закладі залишаються високими й сьогодні.

Найбільш поширеними є інфекції сечовивідних шляхів та післяопераційних ран, пневмонія та інфекції кровотоку, що можуть передаватись через дотик медичних працівників до пацієнтів. З кожних 100 госпіталізованих пацієнтів, щонайменше, 7 в розвинених і 10 в країнах, що розвиваються, отримують інфекцію саме таким шляхом. (https://bit.ly/2jr1Mdw).

Дотримання правил гігієни рук в медичних установах та закладах охорони здоров'я дозволяє врятувати мільйони життів. Давайте не забувати про це і мити руки старанно!

Інструкція на картинці — рекомендації для медиків, але також вони будуть корисними для кожного.