Передплата 2024 «Добра кухня»

У СБУ розповіли про подальші дії щодо бразильського бойовика «Л/ДНР» Лусваргі

  • 04.05.2018, 19:47
  • 709

Представники партії «Національний корпус», націоналістичних організацій «Національні дружини» та С14 передали співробітникам Служби безпеки України затриманого ними раніше в центрі Києва громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі, який воював на Донбасі на боці «ДНР».

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Зараз він перебуває у нас, із ним проводитиметься робота, слідчі дії. Ми діятимемо виключно у рамках чинного законодавства і ухвалюватимемо рішення щодо подальших дій», — сказала журналістам речник С Б України Олена Гітлянська після того, як націоналісти завели Лусваргі до будівлі української спецслужби в центрі Києва в п'ятницю ввечері.

При цьому у відповідь на запитання представників націоналістичних рухів, чому СБУ не реагує на той факт, що бразилець, який воював на Донбасі на боці «ДНР», «спокійно прогулюється центром Києва», незважаючи на ухвалений українським судом вирок у вигляді позбавлення волі на 13 років, Олена Гітлянська зазначила, що претензії на адресу СБУ в цьому випадку недоречні.

Вона нагадала, що 18 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційні скарги захисника в інтересах Рафаеля Лусваргі та нього самого, скасувавши вирок суду першої інстанції, що засудив іноземця до 13 років позбавлення волі. Таким чином, за словами речника С Б України, всі юридичні дії стосовно цієї людини нині здійснює суд.

Схожі новини