Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові з’являться майданчики для будівельних відходів та електроніки

  • 04.05.2018, 18:12
  • 623

У Львові збираються облаштувати спеціальні майданчики для будівельних відходів та електроніки.

Для цього вже є визначені конкретні ділянки. Про це сьогодні, 4 травня, на прес-конференції повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передає Львівський портал.

Як пояснив Вадим Ноздря, комплексний «сміттєвий проект» включає чотири компоненти: рекультивацію полігону в Грибовичах, будівництво комплексу переробки побутових відходів на вулиці Пластовій, влаштування нового санітарного регіонального полігону, влаштування міських центрів збору відходів. Водночас він додав, що цей проект є комплексним і мають одночасно реалізовуватися всі його компоненти.

Він зазначив, що у кожному районі повинна бути відведена ділянка під прийом будівельних та інших великогабаритних відходів.

«Мова йде про те, що в кожному районі має бути виділений конкретний майданчик, який буде приймати нас себе в першу чергу будівельні, великогабаритні відходи та електроніку. Фактично це розвантажить загальний потік побутових відходів. Це ми також розробляємо, вже визначені конкретні земельні ділянки…», — наголосив директор ЛКП «Зелене місто».

Відтак, за його словами, будівельні відходи чи старі меблі більше не викидатимуться просто у сміттєві контейнери, а перевозитимуться на спеціальні для цього майданчики.

«Розбудова майданчиків для централізованого перерозподілу потоків будівельних, старих меблів та іншого — це світова практика, ми бачили, як це ефективно працює. На це не потрібно багато коштів, єдине, що потрібно — відвести нарешті місця, площа кожної ділянки — від півгектара. Перед тим, як вимагати не викидати будівельне сміття біля контейнерів, щоб розвантажити переробний комплекс, треба створити реальну альтернативу і показати, куди можна перевезти і старі меблі, і залишки будівельних робіт…».

Схожі новини