Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна повернула МВФ значну частину боргу

  • 04.05.2018, 17:58
  • 648

України 4 травня провела платіж на користь Міжнародного валютного фонду (МВФ) на загальну суму 257,3 млн спецправ запозичень (368 мільйонів доларів).

Про це повідомили в прес-службі Національного банку, передає nv.ua.

Відзначимо, що 1 травня Україна виплатила ще 80,7 мільйонів доларів боргу перед МВФ.

Україна і МВФ в березні 2015 року підписали меморандум про економічну і фінансову політику, яку країна повинна проводити в рамках програми EFF. Усього програмою передбачено отримання Україною близько 17 мільярдів доларів з першим траншем в 5 мільярдів.

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на 1,7 мільярд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням ряду умов, політичною кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну в квітні 2016 роки переговори про продовження фінансування поновилися, проте Фонд вирішив виділити третій транш у розмірі 1 мільярд тільки в середині вересня, четвертий — 3 квітня 2017 року. Наступний транш від МВФ складе близько 1,9 мільярда доларів.

Додамо, що МВФ висунув чотири вимоги до України для отримання наступного траншу. Так, Київ повинен створити антикорупційний суд і врегулювати питання з цінами на газ. Також вимогами були вже прийняті пенсійна реформа і закон про приватизацію.

Схожі новини