Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові збудують дві нові тролейбусні лінії

  • 04.05.2018, 15:23
  • 682

У Львові планують збудувати нові тролейбусні лінії. Одна з них з’єднає вул. Зелену з Майорівкою (по вул. Вашингтона, Пасічній до Медової Печери), інша пройде по вул. Виговського (від вул. Патона до Городоцької).

Про це повідомляє ZAXID.NET.

У п’ятницю, 4 травня, виконавчий комітет Львівської міськради надав ЛКП «Львівелектротранс» функції замовника на проектування, будівництво, реконструкцію та капремонт тролейбусних і трамвайних ліній.

Згідно з рішенням, «Львівелектротранс» отримав функції замовника на проектування нових тролейбусних ліній на вул. Вашингтона і Пасічній (до Медової Печери) та на вул. Виговського (від вул. Патона до Городоцької).

Також «Львівелектротранс» замовить проекти низки ремонтів та реконструкцій:

— реконструкція тролейбусного депо на вул. Тролейбусній;

— реконструкція тролейбусних ліній на вул. Кульпарківській та Володимира Великого;

— капітальний ремонт контактної мережі трамвая на вул. Франка (від пл. Франка до Соборної), пл. Соборній, вул. Винниченка (від Соборної до Митної) та багатьох тролебусних ліній.

Зазначимо, що після ухвалення рішення розпочнеться проектування, яке виконають за кошти «Львівелектротрансу». Будувати та реконструювати лінію планують частково коштом європейських банків. Зокрема, тролебусне депо реконструюватимуть за кошти кредиту ЄБРР, за які також придбають 50 нових тролейбусів. Однак коли саме розпочнуть будівельні й ремонтні роботи та скільки вони коштуватимуть, наразі не відомо.

Схожі новини