Передплата 2024 «Добрий господар»

Проти екс-соліста Львівської опери, якого підозрюють у сепаратизмі, порушили нову справу за розбещення неповнолітньої

  • 04.05.2018, 14:43
  • 789

У четвер, 3 травня, в львівському помешканні екс-соліста Львівської Опери Миколи Санжаревського правоохоронці провели черговий обшук.

Слідчі дії пов’язані з новими звинуваченнями на адресу Санжаревського. Окрім фінансування сепаратистів із самопроголошених республік «ЛНР/ДНР», львівського артиста підозрюють у розбещенні неповнолітніх, повідомляє ZAXID.NET.

Інформацію про нові звинувачення підтвердили у прес-службі головного управління Національної поліції у Львівській області. Йдеться про відкриття кримінальної справи за ст. 156 К К України — «вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку».

У прес-службі прокуратури Львівської області також підтвердили, що Миколу Санжаревського підозрюють у вчиненні злочину, пов’язаного із «порушенням сексуальної свободи».

«Справді вчора у мене вдома відбувся обшук. Я до цього ставлюся із розумінням, оскільки інформація, яка з’явилася 16 квітня, дуже скандальна. Тому я підтримую дії поліції щодо перевірки обставин», — розповів Микола Санжаревський.

Санжаревський також спростував чутки про своє затримання, які з'явилися у деяких ЗМІ протягом останньої доби: «Мене ніхто не затримував. Я проживаю у Львові і перебуваю на повному контакті зі слідчими. Це все тягнеться вже два місяці і от знову якийсь новий „ба-бах!“, але я готовий чекати, скільки треба до з'ясування істини».

Адвокатка Санжаревського Юлія Колодій відмовилась прокоментувати будь-які деталі справи свого підзахисного, наполягаючи на презумпції невинності.

Нагадаємо, що 9 січня 2018 року Миколу Санжаревського звинуватили у підтримці і фінансуванні терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». Після розголосу слідчі СБУ провели в його помешканні перші обшуки і відкрили кримінальну справу за ст. 258 ч. 3 — сприяння терористичній діяльності. Тоді його помешкання також обшукували і вилучили комп'ютер та смартфон.

28 лютого танцюриста звільнили з Львівського оперного театру, а 16 квітня стало відомо, що Санжаревський ймовірно причетний до розбещення 13-річної львівської школярки Вікторії К., а також до шпигунської діяльності. Сам Микола Санжаревський називав ці звинувачення наклепом.

Схожі новини