Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Збірну України з біатлону очолив росіянин

  • 04.05.2018, 11:32
  • 600

Жіночу збірну України з біатлону очолив російський тренер Андрєй Прокунін.

Таким стало рішення засідання спеціально створеної комісії Федерації біатлону України, повідомляє «Українська правда».

Попередні два сезони 40-річний Прокунін провів в якості старшого тренера чоловічої і жіночої збірних Південної Кореї, готуючи команду до домашньої Олімпіади.

Разом з тренером українську команду поповнять два фахівці, покликані посилити сервіс-групу збірної.

До тренерського штабу жіночої збірної також увійшли колишній старший тренер збірної України з лижних перегонів Валерій Лесніков і досвідчений білоруський наставник Володимир Махлаєв.

Також продовжить працювати з командою Григорій Шамрай.

Президент ФБУ Володимир Бринзак назвав Прокуніна «амбітним» тренером.

«На засіданні комісії ми заслуховували програми кандидатів, їх бачення і перші кроки по роботі з командою. Дуже багато питань ставили Василь Павлович Карленко і Віктор Петрович Корж. І після обговорення було прийнято рішення затвердити в якості старшого тренера Андрєя Прокуніна.

Зараз багато команд зазнають проблеми з призначенням тренерів, ті ж збірні Норвегії і Чехії досі перебувають в підвішеному стані. Ми вирішили довірити команду молодому амбітному фахівцеві зі свіжим тренерським поглядом, готовому повністю віддаватися роботі", — цитує Бринзака «Український біатлон».

Нагадаємо, що у минулому сезоні жіночу збірну України очолював Урош Вєлєпец, котрий пішов працювати зі збірною Словенії.

Схожі новини