Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Свята реліквія серед непотребу: у лондонському смітті знайшли мощі Папи Римського

  • 03.05.2018, 15:55
  • 850

У смітті, зібраному в центрі Лондона, був знайдений невеликий шкіряний футляр, що містить фрагмент кістки, який, як вважають, є реліквією Святого Климента

Про це пише Еспресо з посиланням на The Guardian.

Климент I був третім Папою Римським, після святих Петра і Ліна, і був убитий майже 2 тисячі років тому. Коробка, спочатку запечатана червоним воском і перев'язана малиновими шнурами, містила фрагмент кістки під скляним куполом зі смужкою паперу, яка позначає її «Oss. S Clementis» — кістка Святого Климента.

Святий Климент — досить розмита фігура, а деталі його життя туманні і суперечливі. За словами істориків, він був убитий приблизно в 100 році нашої ери римським імператором Траяном, будучи прив'язаним до якоря і кинутим у морі біля берегів Криму: його доля зробила його покровителем мореплавців.

Знахідка опинилася в руках фірми Enviro Waste, яка збирає як комерційні, так і побутові відходи. Реліквію помітили, коли співробітники сортували вантаж, щоб відокремити все, що можна переробити.

Наразі фірма створила опитування у своєму блозі, де люди можуть запропонувати, куди далі має «піти» реліквія.

Джеймс Рубін, власник і виконавчий директор фірми, описав знахідку як «важливу частину історії», яка заслуговує відповідного будинку.

«Ви можете уявити собі наше здивування, коли ми зрозуміли, що наші клінінгові команди знайшли кістку, що належить Папі Римському — це не те, що ви очікуєте побачити, навіть в нашій роботі. А ми часто стикаємося з деякими дивними і чудовими речами», — сказав він.

Схожі новини