Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ГПУ прокоментували інформацію про блокування розслідування щодо Манафорта

  • 03.05.2018, 12:10
  • 569

Американські правоохоронці не зверталися до Генеральної прокуратури України із запитами про правову допомогу у справі політтехнолога Пола Манафорта.

Про це у Facebook повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін.

«Відверто здивований останньою публікацією в Нью-Йорк таймс стосовно призупинення співпраці ГПУ з правоохоронними органами США, зокрема щодо Манафорта. Хочу сподіватись, що йдеться про банальну помилку в перекладі (lost in translation), оскільки про жодні проблеми в міжнародно-правовому співробітництві між ГПУ та нашими американськими партнерами не йдеться.

Кращим свідченням цього є повернуті з США в Україну понад 600 тис. дол. США в рамках проваджень, пов’язаних зі згаданими у статті Нью-Йорк таймс провадженнями. Жодних «заборон» виконувати запити про міжнародно-правову допомогу з США не існує в природі… Ну і наостанок, американські правоохоронці, ані ФБР, ані Мюллер, до ГПУ з жодними запитами про правову допомогу у зв’язку зі справою Манафорта не звертались. Тобто і «забороняти» не було що в принципі", — написав Єнін.

Нагадаємо, напередодні американське видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому стверджує, що в квітні українським слідчим заборонили продовжувати розслідувати пов'язані з Манафортом справи. В The New York Times пояснювали це тим, що українські чиновники побоюються образити Трампа і втратити як фінансову підтримку США, так і постачання американської зброї.

Схожі новини