Передплата 2024 «Добрий господар»

Назвали найбільш високооплачувані професії в Україні

  • 03.05.2018, 09:28
  • 2 772

За підсумками березня 2018 року, найвищу заробітну плату отримували працівники у сфері авіаційного транспорту — 31,7 тис. грн, що на 4% більше, ніж у лютому.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, передає nv.ua.

Друге місце займає фінансова і страхова діяльність. Середня зарплата у галузі складає 17,7 тис. грн, що на 22,6% більше, ніж місяцем раніше.

ІТ-галузь посідає третє місце у рейтингу найбільш високооплачуваних професій. У середньому працівники цієї галузі у березні отримували 13,8 тис. грн.

У регіональному розрізі найбільш високі зарплати отримують працівники в Києві (13,4 тис. грн), Київській (8,4 тис. грн), Донецькій (8,9 тис. грн) та Дніпропетровській областях (8,4 тис. грн).

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні підвищили мінімальну зарплату до 3723 грн на місяць.

Президент України Петро Порошенко заявив, що її підвищать до 4100 грн. Але через кілька днів Кабмін відповів, що у нього немає таких розрахунків, а підвищення можливе за умови економічного зростання в державі.

При цьому в середині квітня Міністерство фінансів заявило, що не бачить можливості для перегляду розміру мінімальної зарплати в Україні до рівня 4,2 тис. грн.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також відзначив, що наразі немає можливості для ухвалення рішення про підвищення мінімальної зарплати.

Схожі новини