Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Wizz Air відкриває авіарейс Лондон Лутон — Львів — Лондон Лутон

  • 02.05.2018, 13:56
  • 1 074

Вчора, 1 травня, відбулось відкриття нового рейсу до Львова з лондонського аеропорту Лутон.

Фактично, це відновлення рейсу, оскільки Wizz Air здійснювався цей напрямок близько 10 років тому і був закритий у 2009 році.

Тоді було здійснено 38 рейсів та перевезено 3638 пасажирів. Однак відтепер кожен знову зможе скористатися рейсом Лондон Лутон — Львів — Лондон Лутон. Рейси виконуватимуться тричі на тиждень. Вартість перельоту в одну сторону становитиме орієнтовно від 659 гривень. На першому рейсі на приліт було 173 пасажири, а на відліт — 179 осіб.

«Крім туристичної мети — є ще інша, дуже важлива, бізнесова мета. І одна з найбільших зацікавленостей в цьому авіасполученні є з боку ІТ-бізнесу, адже в нас в цій галузі працює майже 30 тис. людей. На багатьох зустрічах ІТ кластер ставив питання, щоб ті авіасполучення відбулися. Тому тут є дуже велика заслуга нашого аеропорту.

І це ще також дає змогу розвивати нові індустрії. Ми сьогодні говоримо про індустрії креативні, про культурні, про освітні напрямки", — зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Це напрямок, який дуже довго очікували. Ми довго над ним працювали — впродовж двох років. Лондон дуже цікавий для нас. Це столиця європейської культури, освіти, бізнесу, і ми теж себе такими вважаємо», — зазначила генеральний директор МА «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська.

«Лондон повернувся до Львова. Майже стовідсоткова сьогодні заповненість на приліт і відліт першим авіарейсом Лондон-Львів. Три рази в тиждень — вівторок, четвер, субота», — додав Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Ця новина стала продовженням розширення співпраці Wizz Air з Міжнародним аеропортом «Львів». Так, у березні 2018 року Wizz Air відкрив відразу три нових маршрути зі Львова. 25 березня лоу-кост розпочав регулярні польоти за маршрутом Дортмунд-Львів, а 26 березня Wizz Air виконав перші рейси з аеропорту Львів у Катовіце і Гданськ.

Схожі новини