Передплата 2024 ВЗ

У Львові п’ять днів оперуватиме відомий дитячий хірург з Польщі Єжи Гарасимчук

  • 02.05.2018, 10:38
  • 1 938

Медики просять зголоситися батьків, діти яких мають проблеми з щитоподібною залозою і жовчним міхуром.

З 2 до 6 липня в Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ консультуватиме і оперуватиме дітей, які мають проблеми з щитоподібною залозою і жовчним міхуром, відомий дитячий хірург, професор Познанського медуніверситету ім.К.Марцинковського Єжи Гарасимчук.

У Львові професор з Познані вперше оперуватиме спільно з львівськими колегами. Усі консультації та операції для маленьких пацієнтів не лише з Львівщини, а й з усієї Західної України будуть безкоштовними, повідомив ZAXID.NET керівник центру дитячої малоінвазивної хірургії лікарні ОХМАТДИТ Андрій Дворакевич.

«Хірургічне лікування патологіі щитоподібної залози у дітей не таке розповсюджене, як у дорослих. Проте на Львівщині, як у інших обласних центрах, операції на „щитовидці“ практично не проводять. Такі втручання проводяться, ймовірно, у Києві та за кордоном. Професор Гарасимчук — один із тих польських лікарів, хто активно вивчає хірургічну патологію щитоподібної залози у дітей та виконує до 100 оперативних втручань з приводу доброякісних та злоякісних утворів (пухлин) на рік. Єжи Гарасимчук є експертом по даній проблематиці на теренах східної Європи. Операції на щитовидній залозі у дітей професор виконує із використанням ультразвукового скальпеля та нейромоніторингу, що є рідкістю в Україні», — каже Андрій Дворакевич.

Дитячий хірург Єжи Гарасимчук також є одним з небагатьох хірургів в Польщі, та й у Європі, який видаляє каміння з жовчного міхура у дітей, не видаляючи самого міхура. Досвідом проведення таких операцій він і поділиться з дитячими хірургами Львова.

На початку липня буде вже другий приїзд професора Єжи Гарасимчука на Львівщину. Перший був улітку минулого року. Польський хірург приїхав, аби відвідати могилу дідуся і бабусі, які жили у селі Підгірці Бродівського району, там і похоронені. А заодно проконсультував хворих у лікарні ОХМАТДИТ.

Під час другого візиту професор не лише консультуватиме, а й оперуватиме дітей спільно з львівськими спеціалістами. Аби допомогти українським дітям позбутися захворювань і поділитися досвідом з львівськими колегами, професор спеціально узяв відпустку на тиждень.

«У дітей нашого регіону, що мають проблеми із захворюванням щитоподібної залози чи жовчекам’яну хворобу, є можливість отримати допомогу світового рівня, а у колег-лікарів є чергова нагода доповнити свої знання», — каже Андрій Дворакевич.

Тож батьки, діти яких мають ті чи інші проблеми з щитоподібною залозою (ендемічний зоб, вузловий зоб, злоякісні і доброякісні пухлини) або каміння в жовчному міхурі, і хочуть отримати консультацію чи допомогу у професора Єжи Гарасимчука, мають попередньо записатися на прийом. Нагадуємо, усі консультації та операції для маленьких пацієнтів будуть безкоштовними.

Якщо у дітей є проблеми з щитоподібною залозою, то слід звертатися в Львівський обласний ендокринологічний диспансер, що на вул. Острозького, 1, другий поверх, кабінет дитячого ендокринолога, лікар Юрій Єрін, тел. +380 677 420 908 або до дитячого ендокринолога лікарні ОХМАТДИТ Андріани Крокус, поліклінічне відділення, тел. +380 972 197 888.

Схожі новини