Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Роберт Міллер передав Дональду Трампу запитання про вплив росіян на вибори

Адвокати президента отримали від спецпрокурора США перелік із чотирма десятками питань

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер передав адвокатам американського президента Дональда Трампа список із близько 40 питань, які є частиною розслідування можливої змови між командою Трампа та владою Росії на виборах президента США в 2016 році. Про це повідомило видання The New York Times.

У списку є питання про звільнення в травні 2017 року Трампом директора ФБР Джеймса Комі, який очолював розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори в США.

Також питання стосуються колишнього керівника передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта, якого також звинувачують у незаконному отриманні коштів в Україні від Партії регіонів. Інші питання Мюллера стосуються адвоката Трампа Майкла Коена, за яким ФБР веде окреме розслідування.

Є питання і про колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Флінна, який визнав себе винним у тому, що брехав ФБР про свої контакти з Росією.

Додамо, що Трамп відреагував на витік даних щодо переліку питань. «Така ганьба, що питання щодо полювання на відьом, просочилися в ЗМІ. Питань з приводу змови немає. О, я розумію… це вигаданий, фальшивий злочин, змова, якого ніколи не існувала, а розслідування почалося з засекреченої інформації», — заявив Трамп в Twitter.

Схожі новини