Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українцям за безвізові поїздки до ЄС доведеться додатково платити 7 євро

  • 01.05.2018, 19:17
  • 915

Якщо нові правила схвалять, то для в’їзду в ЄС доведеться виробляти спеціальний платний дозвіл.

Громадяни України та інших держав, яким Євросоюз надав безвізовий режим, оформлятимуть спеціальний дозвіл на в’їзд у Шенгенську зону. За нього доведеться заплатити 7 євро. Відповідне рішення ухвалили посли Євросоюзу на засіданні 25 квітня. Водночас зазначимо, що ці правила стануть чинними, якщо їх підтримає Європарламент та Рада Є С.

Як йдеться в повідомленні Євроради, жителям третіх країн, зокрема і українцям з біометричними паспортами, перед поїздкою потрібно буде проходити перевірку, метою якої є сприяння підвищенню внутрішньої безпеки та запобігання нелегальній імміграції, а також зменшення затримок на кордонах. Для цього вони повинні заздалегідь заповнити заяву-анкету через інтернет. Вартість такого документа становитиме сім євро.

Надана інформація перевірятиметься за базами даних ЄС та Інтерполу. Якщо заборон чи зауважень не буде, то людина отримає дозвіл на в’їзд у Шенгенську зону. У Єврораді припускають, що так буде з більшістю заяв. Однак якщо виникнуть підозри або інформація потребуватиме додаткового аналізу, то заявку подорожувальника компетентні органи оброблятимуть вручну. У будь-якому випадку термін розгляду інформації з винесенням відповідного рішення не буде перевищувати 96 годин.

При цьому в Єврораді наголосили: наявність дозволу не буде стовідсотковою гарантією на в’їзд в Європу. Остаточне рішення прийматиме прикордонник.

Дозвіл на в'їзд буде діяти три роки або до закінчення терміну дії закордонного паспорта чи іншого документа, зареєстрованого при оформленні заявки, в залежності від того, що станеться раніше.

Для того, аби нові правила набрали чинності, їх ще повинен підтримати Європейський парламент і затвердити Рада Є С.

Схожі новини