Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У парламенті Канади показали фільм про жінок-учасниць АТО

  • 01.05.2018, 12:58
  • 491

У парламенті Канади показали документальний фільм Невидимий батальйон про участь українок у війні на Донбасі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Під час показу в залі був повний аншлаг, організаторам довелося встановлювати ще кілька рядів крісел. Серед присутніх, окрім членів української громади, були також іноземні дипломати, канадські урядовці, кілька членів парламенту та колишній федеральний міністр Мері-Анн Мигайчук.

«Цей фільм перш за все — про хоробрих жінок, які воюють. Ті з нас, хто має українське походження, знають, наскільки велику роль жінки завжди відігравали у нашій історії, і яку сильну позицію продовжують займати нині. Ці жінки у фільмі розповідають про виклики, з якими стикаються на своєму шляху, про складнощі у бою і про те, як дають раду посттравматичному синдрому», — сказав депутат від Консервативної партії Джеймс Безан, який допомагав в організації заходу.

Варто зазначити, що фільм уже побачили мешканці Торонто і Монреалю, а з Канади стрічка продовжить своє північноамериканське турне у США.

Невидимий батальйон — це шість історій жінок-військовослужбовців, розказаних трьома українськими режисерками: Іриною Цілик, Світланою Ліщинською та Аліною Горловою. Героїні фільму різні за своїм життєвим досвідом, віком, військовими та цивільними професіями, проте їх всіх об’єднала ця війна і і їхні історії створюють панорамну картину становища жінки у Збройних силах.

Схожі новини