Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Москві тисячі людей мітингують на підтримку Telegram

  • 30.04.2018, 15:20
  • 602

У Москві на мітинг на підтримку месенджера Telegram, що проходить на проспекті Сахарова, прийшли близько 5 тисяч осіб.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на активістів.

На мітинг прийшов опозиціонер Олексій Навальний. Політик заявив, що через співробітників поліції йому вдалося не відразу потрапити на майданчик, де проходить акція.

У той же час, «Новая газета» повідомляє, що, за останніми даними «Білого лічильника», на акцію пройшли понад 7 тисяч осіб.

На рамках зупиняють людей з плакатами FuckRKN, забирають прапори на підтримку фемінізму (оскільки «вони не відповідає тематиці»), учасники також говорять, що забирають плакати про президента Росії Володимира Путіна.

Учасники мітингу тримають плакати з написами: «Спасибі, RKN, тепер я знаю, що таке VPN, Tor, Proxy», «RKN and Zharov watching you», багато картинок з «Big brother», «Інтернет належить нам, а не фсбшному майору». Багато протестувальників принесли великі сконструйовані літаки з ватману.

Мітинг протесту проти заборони в Росії месенджера Telegram організували активісти Лібертаріанської партії Росії. Мітинг підтримав засновник Telegram Павло Дуров.

Влада Москви погодила акцію за участю п'яти тисяч чоловік.

Приводом для акції стали дії Роскомнагляду, який з 16 квітня блокує Telegram через відмову засновника месенджера Павла Дурова надати ФСБ ключі для шифрування листування користувачів.

Схожі новини