Передплата 2024 ВЗ

Франція, ФРН та Велика Британія проти США

Лідери трьох європейських країн виробили спільну позицію

Керівники Великої Британії, Франції та Німеччини спільно виступили проти односторонніх торгових кроків США, спрямованих проти Європейського Союзу.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон та прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей під час спільної телефонної розмови погодилися, що Європейський Союз має захищати інтереси своїх 28 країн-учасниць перед «карними» діями Сполучених Штатів. Більше інформації про позицію лідерів трьох найбільших європейських країн повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

— Керівники погодилися, що Сполучені Штати не повинні чинити жодних кроків у сфері торгівлі проти Європейського Союзу, а ЄС мусить бути готовий захищати свої інтереси у рамках багатостороннього торгового порядку, — наголосив він.

Reuter нагадує, що у березні США запровадили 25-відсоткове мито на увезення сталі і 10-відсоткове — на імпорт алюмінію. Американський лідер підписав відповідне розпорядження і нагадав, що воно є виконанням його передвиборчих обіцянок. Нові правила, однак, є дуже контраверсійними.

До 1 травня країни ЄС були звільнені від цих мит. Про те, чи така ж ситуація триватиме надалі, мав би повідомити президент Дональд Трамп.

Схожі новини