Передплата 2024 «Добрий господар»

«Скандальний митрополит Запорізький УПЦ МП постійно відвідує Росію та окуповані території», — Тимчук

  • 29.04.2018, 19:59
  • 774

Митрополит Запорізький і Мелітопольский Лука (Коваленко) їздить в Росію та на територію ОРДЛО, де зустрічається зі священнослужителями та громадянами Російської Федерації, від яких отримує значні кошти на невідомі цілі.

Про це у себе на Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив», депутат Верховної Ради від «Народного фронту» Дмитро Тимчук.

«У продовження церковної тематики і діяльності УПЦ МП на території України, ІС стало відомо, що митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (у миру Коваленко Андрій), який пропагує ідею т.зв. „перехрещення“ в церквах УПЦ МП дітей, які пройшли обряд хрещення в храмах інших українських Церков православних конфесій, в першу чергу — УПЦ КП, на постійній основі виїжджає в РФ і на територію ОРДЛО. Під час цих поїздок, митрополит Лука зустрічається, як зі священнослужителями Московського Патріархату, так і різними громадянами РФ, при цьому, від останніх постійно отримує значні фінансові кошти на невідомі цілі», — зазначив Тимчук.

Слід наголосити, що Лука (Коваленко) після скандалу з «неправильно» охрещеною дитиною у Запоріжжі розпочав кампанію з повторного хрещення запорізьки дітей — тепер вже у Московського патріархату. Згідно останніх наведених ним даних, в такий спосіб вже «перехрещено» 40 неповнолітніх.

Схожі новини