Передплата 2024 «Добрий господар»

У Фінляндії поліцейські застрелили агресивного водія

  • 29.04.2018, 17:59
  • 584

У фінському місті Лемпяяля поліцейські застрелили водія, який відкрив по них вогонь під час затримання, пише місцеве видання Yle.

За інформацією поліції, все почалося з того, що правоохоронці зупинили машину для перевірки, проте водій спробував втекти. Після кількох кілометрів переслідування машина була заблокована, і тоді чоловік, що сидів за кермом автомобіля, відкрив вогонь по поліцейських.

Стрільця убили вогнем у відповідь. Кілька поліцейських були поранені, але їхньому життю нічого не загрожує.

Видання також повідомило, що поліція затримала двох підозрюваних віком понад 20 років у зв'язку з перестрілкою в Лемпяяля. Затримані перебували в машині, але встигли сховатися до початку погоні і перестрілки.

Одного з чоловіків знайшли у його квартирі ввечері того ж дня, а іншого затримали в місті Тампере. Поліція затримала чоловіків за підозрою у злочині, пов’язаному з незаконним обігом вогнепальної зброї. До слова, у автомобілі, з якої загиблий чоловік почав стрілянину, було знайдено саморобну зброю. Стрілянина по поліцейських також проводилася з саморобної рушниці.

За інформацією видання, статистика показує, що фінська поліція вкрай рідко використовує вогнепальну зброю. У рік поліція випускає близько десяти куль. Крім інциденту в Лемпяяля, в 2000-х роках від куль поліцейських загинуло сім осіб.

Схожі новини