Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лідер КНДР назвав умови відмови від ядерної зброї

  • 29.04.2018, 15:19
  • 761

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що готовий відмовитися від використання ядерної зброї.

Про це заявив в ході прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном представник адміністрації південнокорейського президента Юн Ен Чхан, передає РІА «Новости».

«Якщо наші зустрічі з США будуть частими, і в майбутньому буде побудовано довіру і досягнуто згоди про недоторканність і про закінчення війни, навіщо б мати ядерне озброєння тажити в тяжких умовах?» — процитував Юн Ен Чхан заяву Кім Чен Ина.

Як повідомив представник адміністрації президента Південної Кореї, лідер КНДР підкреслив, що «незважаючи на те, що він завжди виступав проти США, люди зрозуміють, що він не є тим, хто скинув би ядерну зброю на США, Південну Корею або країни Тихоокеанського регіону».

Кім Чен Ин, за словами південнокорейського чиновника, також пообіцяв закрити в травні ядерний полігон в Пхунгері.

«З метою забезпечення прозорості для міжнародного співтовариства ми маємо намір запросити експертів і журналістів у КНДР», — процитував Юн Ен Чхан слова лідера КНДР.

Крім того, Кім Чен Ин, як розповіли в Сеулі, закликав не допустити повторення кровопролиття в Кореї в майбутньому та пообіцяв не використовувати силу.

«Ми не повторимо сумну історію Корейської війни. Не можна допустити повторення кровопролиття корейської нації… Я підтверджую, що не стану використовувати силу», — процитував Юн Ен Чхан слова Кім Чен Ина.

Також Кім Чен Ин має намір привести час в обох країнах до єдиного стандарту. Зараз північнокорейський час відстає від часу в Південній Кореї на 30 хвилин.

«Мені сумно бачити, що в Будинку Миру на стіні висить два годинники — один для сеульського часу, а інший — для Пхеньянського. І так як це ми, хто в минулому змінив тимчасові стандарти, ми повернемося до вихідного часу. Можете оголосити про це» , — процитував Кім Чен Ина представник адміністрації південнокорейського президента.

Схожі новини